Printaj ovu stranu

IZAŠAO NOVI BROJ ČASOPISA “BOSNIACA”

05 Februar 2019 Novosti 832 Views

Bosniaca 23

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo novi broj časopisa Bosniaca, njegovo 23. izdanje, koje predstavlja još jedan važan izvor informacija iz svijeta bibliotekarstva, nauke i kulturne baštine.

Bosniaca je časopis Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH koji izlazi jedanput godišnje i u njemu se objavljuju stručni i naučni radovi, građa od značaja za obnovu kolekcija NUBBiH i za bibliotečku struku u cjelini.

U ovome broju, s posebnim zadovoljstvom, najavljujemo 13 radova, iz oblasti

 bibliotečko-informacijskog sistema, dokumentarnog naslijeđa, informacija i servisa u novom tehnološkom okruženju. Osim radova, tu su i četiri prikaza, od kojih se neki bave i učešćem Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH u međunarodnim projektima i radionicama.

Ovaj bosanskohercegovački stručni časopis u oblasti bibliotekarstva indeksiran je u nekoliko međunarodnih baza podataka: Web of Science, EBSCO-CEEAS, The Belt and Road Initiative Reference Source (EBSCO), a dostupan je u ROAD (Directory of Open Access scholarly Resources) i CEEOL (Central and Eastern European Online Library).

Pored štampanog izdanja Bosniace, dostupna je i njegova online verzija http://bosniaca.nub.ba/index.php/bosniaca.

Vjerujemo da će predstavljene teme u ovom broju časopisa Bosniace privući pažnju stručne bibliotečke javnosti, kao i opravdati važnost postojanja jednog ovakvog časopisa.