• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Posjeta predstavnika NUBBiH Tomislavgradu

26 Mart 2014 Novosti 250 Views

Predstavnici Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine na čelu sa direktorom Dr. Ismetom Ovčinom, posjetili su Opću biblioteku i Centar za kulturu u Tomislavgradu, gdje su se susreli sa gosp. Marijanom Petričušić, voditeljicom Biblioteke, te uručili pošiljku knjiga za Biblioteku.

Gostujući u emisiji uživo na Radio postaji Tomislavgrad, Dr. Ovčina je, pored ostalog istaknuo potrebu saradnje bosanskohercegovačkih biblioteka u realizaciji različitih projekata, a posebno onih koji se odnose na očuvanje pisane kulturne baštine u BiH.

Ovom prigodom predstavnici NUB BiH posjetili su "Preporod" u Tomislavgradu i također domaćinu ove posjete, gosp. Senadu Džankoviću, darovali pošiljku knjiga, koje će obogatiti Preporodov bibliotečki fond.

Takođe, predstavnici Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH obišli su Franjevački muzej "Fra Jozo Križić" i Franjevačku galeriju Virgilija Nevjestića u Tomislavgradu, uz srdačno gostoprimstvo gvardijana duvanjskog samostana fra Ante Pranjića i kustosa Stipana Dilbera, kojima je uručen paket knjiga.

Na kraju, predstavnike NUB BiH primio je predsjedavajući Općinskog vijeća Tomislavgrad gospodin Mate Kelava sa saradnicima.