• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Posjeta narodnoj biblioteci Trebinje

24 Juli 2014 Novosti 342 Views

Dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, sa saradnicima posjetio je Narodnu biblioteku u Trebinju i susreo se sa gospođom Danom Kuduz, direktoricom Biblioteke, gospodinom Zoranom Miloševićem, načelnikom za privredu i društvene djelatnosti Grada Trebinja i gospodinom Miljanom Vukovićem, direktorom umjetničkog programa  Kulturnog centra Trebinje.

Gospođa Kuduz je upoznala goste sa radom Biblioteke: Narodna biblioteka Trebinje osnovana je 1954. godine. U svome fondu baštini Dučićev legat sa 5400 vrijednih i rijetkih bibliotečkih jedinica. Ukupan fond Biblioteke je približno 50 hiljada bibliotečkih jedinica.

Dr. Ovčina i gospođa Kuduz su razgovarali i o mogućnosti saradnje na realizaciji projekata, a posebno onih koji se odnose na rekonstrukciju i zaštitu pisanog kulturnog naslijeđa Bosne i Hercegovine, te o prednostima automatizirane obrade knjižnog fonda.

Dr. Ovčina je ovom porigodom, u ime NUBBiH darovao paket knjiga, kojim će Narodna biblioteka Trebinje obogatiti svoj knjižni fond.