• (+387) 33 275 300
  • ured.direktora@nub.ba
  • Ponedjeljak - Petak
    07:30 - 18:00

Poziv za radove za novi 20. broj časopisa Bosniaca

24 Novembar 2015 Novosti 351 Views

Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH poziva sve zainteresirane stručnjake iz oblasti bibliotečkih i informacijskih nauka uopće da dostave autorske radove za objavljivanje u novom broju časopisa Bosniaca.

Časopis Bosniaca obuhvata tematske blokove: Bibliotečko-informacijski sistem, Dokumentarno naslijeđe, Informacije i servisi u novom tehnološkom okruženju i Prikazi i prilozi. Časopis je indeksiran u EBSCO-CEEAS (Central and Eastern European Academic Source). Časopis je dostupan i preko C.E.E.O.L. (Central and Eastern European Online Library).

Prilikom slanja radova, molimo sve autore da se pridržavaju preporuka za dostavljanje radova. Svaki dospjeli rad, proći će proceduru odobravanja objavljivanja što podrazumijeva dvije anonimne recenzije.

Autori će biti obaviješteni putem e-maila o statusu rada nakon 23. decembra 2015. godine što je ujedno i krajnji rok za dostavljanje radova.

Autori čiji radovi budu prihvaćeni za objavljivanje, potpisat će izjavu o originalnosti rada, kao i saglasnost da se njihov rad, ukolko Redakcija odluči tako, publikuje online na web stranici časopisa.

Radove slati na adresu elektronske pošte urednice časopisa mr. sc. Nadine Grebović-Lendo na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Preporuke za autore

Dr. Ismet Ovčina

Glavni i odgovorni urednik