×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/20161214
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/20161214
Printaj ovu stranu

Dr. Ismet Ovčina i gospodin Midhat Kasap u posjeti bibliotekama u Doboju, Usori i Doboj Jugu

14 Decembar 2016 Novosti 432 Views

Dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, sa saradnicama, i gospodin Midhat Kasap, direktor Opće biblioteke u Zenici, posjetili su Narodnu biblioteku Doboj, u kojoj su se susreli sa gđom Slavicom Gostimirović, direktoricom Biblioteke i njenim saradnicima.

Gđa Gostimirović je naglasila da je Biblioteka, uz pomoć Vlade Francuske i Češke razvojne agencije renovirana nakon velikih oštećenja uzrokovanih poplavom 2014. godine, tako da je 70. obljetnica postojanja i rada ove Biblioteke obilježena svečanim otvaranjem novoopremljenih prostora i prigodnom izložbom.

Gđa Daliborka Matošević, ravnateljica Općinske biblioteke Usora, g. Midhat Kasap i Dr. Ovčina razgovarali su o aktivnostima na izgradnji novog prostora za Biblioteku u Usori, koji je sada već u završnoj fazi. Izuzetno angažirani i vrijedni zaposlenici ove Biblioteke  realiziraju brojne kulturne aktivnosti, sa ciljem animiranja najmlađe populacije na sticanje navike druženja s knjigom. 

Načelnik Općine Doboj Jug, g. Mirnes Tukić i zastupnik u Skupštini ZE-DO kantona g. Senaid Begić, srdačno su primili Dr. Ovčinu, gosp. Kasapa i delegaciju NUBBiH. G. Tukić je izrazio potrebu i nakanu osnivanja Općinske biblioteke Doboj Jug i izgradnje namjenske zgrade, te predložio saradnju u realizaciji tog izuzetno važnog projekta. Prisutni gosti su podržali ovaj značajan projekat i ponudili stručnu i svaku drugu podršku, rukovodeći se idejom „što je jača biblioteka - jača je i lokalna zajednica“. Ovom prigodom, gosti su darovali pakete knjiga za buduću Biblioteku.

{gallery}20161214{/gallery}