Promocija časopisa BOSNIACA

on .

Bosniaca 21Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate promociju 21. izdanja časopisa Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine.

„BOSNIACA“ je časopis Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine koji izlazi jedanput godišnje i u njemu se objavljuju originalni stručni i znanstveni radovi, sistematizirana građa od značaja za obnovu kolekcija Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH i za bibliotečku struku u cjelini. Ovo je jedini bosanskohercegovački stručni časopis u oblasti bibliotekarstva  koji je indeksiran u međunarodnim bazama podataka :

EBSCO – CEEAS (Central & Eastern European Academic  Source)

C.E.E.O.L. (Central and Eastern European Online Library).

O časopisu „Bosniaca“ će govoriti:

- Dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

- Mr. sci. Amra Rešidbegović, bibliotečki savjetnik

- Prof. dr. Senada Dizdar, profesorica sa Odsjeka za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta UNSA

- Prof. mr. sci. Gradimir Gojer, književnik/kritičar

Ovom prilikom će biti dodijeljena Zahvalnica počasnom članu NUBBiH,  kao i govorniku na ovoj promociji, gospodinu Gradimiru Gojeru, za više od 800 darovanih knjiga Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine .

Promocija ove publikacije biti će upriličena u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, u ponedjeljak, 17.04.2017. godine, sa početkom u 12:00 sati.

Srdačno Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj.

S poštovanjem,

Direktor NUBBiH

 Dr. Ismet Ovčina