×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/ft
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/ft

Posjeta Knjižnici Franjevačke teologije

on .

Dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, sa saradnicama posjetio je Knjižnicu Franjevačke teologije u Sarajevu i susreo se sa fra Mile Babićem i fra Želimirom Gogićem, knjižničarem.

Knjižnica Franjevačke teologije u Sarajevu je nastajala stoljeće i pol, od XIX stoljeća, u vrijeme vladavine Osmanlija. Prve skupljene knjige za nju su dolazile iz mjesta u kojima su se franjevci školovali izvan Bosne, u početku u Đakovu, zatim u Ostrogonu i Pečuhu. Sada Knjižnica ima na više desetaka hiljada registriranih jedinica

Dr. Ovčina je ovom prigodom, u ime NUBBiH darovao paket knjiga, kojim će Knjižnica Franjevačke teologije obogatiti svoj knjižni fond.

Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine je također dobila na poklon odKnjižnice Franjevačke teologije vrijedne naslove od koji su neki Hrvatski dnevnik, Brazda, Hercegovina, itd.

{gallery}ft{/gallery}