×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/tg
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/tg

Posjeta predstavnika NUBBiH Tomislavgradu

on .

Predstavnici Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine na čelu sa direktorom Dr. Ismetom Ovčinom, posjetili su Opću biblioteku i Centar za kulturu u Tomislavgradu, gdje su se susreli sa gosp. Marijanom Petričušić, voditeljicom Biblioteke, te uručili pošiljku knjiga za Biblioteku.

Gostujući u emisiji uživo na Radio postaji Tomislavgrad, Dr. Ovčina je, pored ostalog istaknuo potrebu saradnje bosanskohercegovačkih biblioteka u realizaciji različitih projekata, a posebno onih koji se odnose na očuvanje pisane kulturne baštine u BiH.

Ovom prigodom predstavnici NUB BiH posjetili su "Preporod" u Tomislavgradu i također domaćinu ove posjete, gosp. Senadu Džankoviću, darovali pošiljku knjiga, koje će obogatiti Preporodov bibliotečki fond.

Takođe, predstavnici Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH obišli su Franjevački muzej "Fra Jozo Križić" i Franjevačku galeriju Virgilija Nevjestića u Tomislavgradu, uz srdačno gostoprimstvo gvardijana duvanjskog samostana fra Ante Pranjića i kustosa Stipana Dilbera, kojima je uručen paket knjiga.

Na kraju, predstavnike NUB BiH primio je predsjedavajući Općinskog vijeća Tomislavgrad gospodin Mate Kelava sa saradnicima.

{gallery}tg{/gallery}