×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/tg_151
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/tg_151

Posjeta Tomislavgradu

on .

Predstavnici Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, 23. decembra 2015. godine, na čelu sa direktorom dr. Ismetom Ovčinom, posjetili su Opću biblioteku i Centar za kulturu u Tomislavgradu kao i izložbu „Mostar Tomislavgradu” (radovi Društva hrvatskih likovnih umjetnika FBiH iz Mostara).

Ovom prigodom predstavnici NUBBiH posjetili su i BKZ „Preporod” u Tomislavgradu i susreli se sa predsjednikom Senadom Džankovićem.

Tokom posjete Tomislavgradu, dr. Ismet Ovčina je bio gost na lokalnoj radio stanici i govorio o aktuelnim pitanjima o kulturi i bibliotekarstvu u BiH.

Također, predstavnici NUBBiH obišli su Franjevački muzej „Fra Jozo Križić” i Franjevačku galeriju „Virgilija Nevjestića” u Tomislavgradu, uz srdačno gostoprimstvo gvardijana duvanjskog samostana fra Ante Pranjića.

Na kraju, posjeta je završena prijemom kod predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tomislavgrad gospodina Mate Kelave.

Svim posjećenim institucijama, predstavnici NUBBiH su uručili određeni broj publikacija namijenjenih za njihove bibliotečke fondove.

{gallery}tg_151{/gallery}