×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/nub.ba/httpdocs/images/galerije/alma_20151210
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/alma_20151210

Sat književnosti sa Muhidinom Šarićem

on .

Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, 10. decembra 2015. godine, organizirala je druženje sa dječijim piscem Muhidinom Šarićem. Na „Satu književnosti sa Muhidinom Šarićem”, govorili su dr. Ismet Ovčina, direktor NUBBiH-a, Mirsad Bećirbašić i Muhidin Šarić. Povod druženju je predstavljanje kadidata iz BiH za Astrid Lindgren Memorial Award 2016.

Uz druženje, recitovanje i promociju čitanja, scenski program je bio obogaćen nastupima djece iz Pete osnovne škole (Sokolović Kolonija, Ilidža), Dječijeg folklornog ansambla RKUD „Proleter” i Edukativo-zabavnog centra „Dječiji grad”.

Djeca su imala priliku razgovarati sa Muhidinom Šarićem i ostalim učesnicima, recitovati I družiti se.

Od 2007. godine, Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, je jedino nominacijsko tijelo iz BiH za nagradu Astrid Lindgren ovlašteno od strane Švedskog umjetničkog vijeća (Swedish Arts Council) i predlaže kandidate iz naše države, dajući im šansu da na taj način učestvuju na natjecanju za najprestižniju nagradu za dječiju književnost u svijetu. Nominirani kandidati za 2016. godinu iz BiH su Muhidin Šarić i Mirsad Abdagić Kike.

{gallery}alma_20151210{/gallery}